دور دوم انتخابات و نه بزرگ ملت های ایران به نمایش انتخابات
بیانیه حرکة النضال العربي الأحوازي پیرامون دور دوم نمایش انتخابات
رژیم جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای عبور از بحران سیاسی و خرید زمان بیشتر برای بقاء، بار دیگر برگه اصلاحات و اصلاح طلبی را روی میز قرار داد. برای رژیم کاملا مشخص است که برگه اصلاح طلبی کاملا سوخته است و در ایران اساسا مقوله ای به اسم اصلاح طبی وجود عینی ندارد. اما شرایط سخت داخلی و منطقه ای که می رود تا تاروپود رژیم جنایتکار آخوندی را از هم بپاشاند، حاکمان ایران را مجبور ساخت تا بار دیگر از مقوله یکدست شدن موقتا فاصله گرفته و به سمت نمایش اصلاح طلبی روی بیاورند.
هدف از این نمایش چیست؟ هدف اصلی ارسال پیام به آمریکا است و اینکه رژیم قابل مذاکره و اصلاح است. رژیم می خواهد به آمریکا و اروپا پیام بفرستد که می توان از جنگ در منطقه جلوگیری نمود و ایران آمادگی آن را دارد تا در این راه گام بردارد به شرط اینکه به ایران تضمین داده شود.
از طرف دیگر رژیم نیاز دارد تا به آمریکا و اروپا نشان دهد که پایگاه مردمی دارد و تهاجم به ایران با پاسخ مردم مواجه خواهد شد و عواقب ناگوار برای منطقه خواهد داشت.
برای این منظور به فردی برای این نمایش نیاز دارد تا بتواند ترجمان این پیام هم برای داخل و هم آمریکا و اروپا باشد. انتخاب پزشکیان از دو منظر خارجی و داخلی ترجمان این پیام رسانی بود. برای غرب این چهره می تواند دورنمای همکاری و مذاکره باشد. اما برای داخل با توجه به نیاز به مشارکت حداکثر مردم در این دوره، وجود شخصی که هم شعارهای اصلاح طلبانه می دهد، و هم عنصر غیر فارس است، شور و شوق رقابتی بین ملت ها در دفاع یا در رد آن ایجاد می کند که منجر به مشارکت بیشتر می شود. دور اول این انتخابات نشان داد که مردم به این نمایش پاسخ “نه” دادند.
چه شرایط سختی رژیم را وادار به این نمایش کرد؟
حمله 7 اکتبر که با طراحی ایران و اجرای حماس صورت گرفت، نقطه آغاز یک تحول جدید در منطقه شد. تحولی که شرایط جدیدی خلق کرد که با شرایط گذشته فرق کیفی دارد. در تاکیتک، ایران موفق شد از تحولاتی که نفوذش در منطقه را از بین ببرد، جلوگیری کند. اما در درازمدت و بعد از گذشت ماهها از حمله حماس، اینک ورق برگشت و اسرائیل به تهاجم روی آورده است. هدف اسرائیل نه حماس بلکه حزب الله است. هدف اسرائیل در تهاجم به حزب الله، کشاندن ایران به صحنه رودر رویی مستقیم است. چیزی که ایران از آن وحشت دارد. دولت های منطقه و جهان به این باور رسیدند که ایران با گروه های نیابتی، خطوط سیاسی و نظامی خود در منطقه را پیش می برد. با همین گروه های نیابتی است که کل منطقه را به گروگان گرفته است. متلاشی کردن این گروه ها، از بین بردن بازوهای اجرایی رژیم است. بدون این گروه ها رژیم توان هرگونه مانوری را از دست خواهد داد و مجبور است با بحران های داخلی خود در درون جغرافیای ایران مواجه شود. برای غرب، نابودی یا ضعیف شدن این گروه های نیابتی، ضعیف شدن رژیم ایران است و برای ملت های ایران، پایان صدور بحران ها و سرریز شدن آنها در درون حاکمیت است که به قیام ها سمت و سوی رادیکال تری در راستای سرنگونی خواهد داد.
این شرایط سخت که رژیم توان مقابله با آنها را ندارد، مذاکرات عمان را شکل داد، مذاکراتی که هم “آمریکای بایدن” و هم حکومت ایران، خواهان به نتیجه رساندن آن هستند. عقب نشینی های ایران چه در داخل و چه در منطقه نتیجه همین مذاکرات است. اما شرایط بگونه ای دیگر و خارج از خواست و تمایل “بایدن” و یا “خامنه ای” رقم خواهد خورد.
به همین دلیل چه پزشکیان انتخاب شود و چه جلیلی، تغییر چندانی در تغییر وضعیت نخواهد داشت و باید شاهد برچیدن بازوهای رژیم در منطقه از یکطرف و خیزش ها و قیام های رادیکال تر در درون جغرافیای ایران از طرف دیگر باشیم.
پیش بسوی سرنگونی رژیم جنایتکار حاکم بر ایران
پیش به سوی آزادی ملت های ایران
حرکة النضال العربي الأحوازي
05.07.2024